Ревю от отпадъци за Деня на Земята в пловдивско училище

Мисия Пловдив

21-04-2014, 10:15

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Математическа телевизия направиха ученици от "Елин Пелин"

Ден на Земята

Празникът е утре в училище "Елин Пелин"

Всяка година на 22 април над един милиард души в 190 страни по света вземат участие в дейности, посветени на Деня на Земята. От Сан Франциско до Сан Хуан, от Пекин до Брюксел, от Москва до Маракеш, хората засаждат дървета, включват се в почистването на техните общности – и всичко това в името на околната среда. Докато населението на света мигрира към градовете и промените на климата стават все по-реални, нуждата от създаването на устойчиви общности се очертава като по-важна от всякога.

Денят на Земята през 2014 г. има за цел да допринесе за създаването на такива общности чрез своята глобална тема за годината: Зелени градове. Ние можем да преобразим нашите градове и да създадем устойчиво бъдеще чрез образовано и активно общество. Нищо не е по-силно от колективните действия на един милиард души. Ние, учениците от ОУ ,,Елин Пелин”, използвайки знанията, които имаме за разделното събиране на отпадъци, за икономичното използване на водата и енергията, за опазването на биоразнообразието, можем да допринесем за превръщането на нашия град Пловдив в най- доброто място за живеене, пишат младежите в писмо до медиите.

С празника, посветен на Деня на Земята, искаме да покажем, че .... настъпи ден в едно да се обединим, да си подадем ръка и заедно живота си да променим! Ние сме света, ние сме децата, ние ще опазим утре бъдещето на Земята!

Ето и програмата на празника в ОУ „Елин Пелин”:

Официално откриване – 9,30 часа – химн на Република България

Приветствие от Директора на училището.

„Екокод“ на училището изпълнение на песента „ Ще бъде“ – изпълнение 3-4 клас

Изработване на „Екологичен календар“ от клуб“ Веселите четки“ – проект УСПЕХ

Правила за разделно събиране от СИП“ Екология“  - 3-ти клас – викторина

Интерактивна игра „Да поиграем с отпадъците“

Интерактивни игри  с учениците от 5-7 клас :“ Марсианска викторина“, ,, Премини през астероидния пояс”, ,, Хранителна верига” и ,, Танцът на планетите“.

Традиционното ревю от отпадъци

Закриване

"Екокод“ на училището изпълнение на песента „ Ще бъде“ – изпълнение 3-4 клас - СИП"Музика" - това е част от проекта ,който беше описал. Песента се записва в момента на видео и ще се изпрати на проекта - Отговорник е Йовка Танчовска, Иванка Иванова, Десислава Скамнярова.

За организацията 22 април отговарят - Жулиета Гочева - ръководител на клуб"Екознайко", Йовка Танчовска - работи от години по проект за "Екоучилища"  тя има СИП"Екология" - и е класен ръководител на трети клас.

Десислава Скамнярова е възпитател на занималнята на трети клас - тя обучава учениците по Екология.

Иванка Иванова е класен ръководител на 2"Б" - също е от пионерите за екологично образование.

Албена Янакиева "Веселите четки" - изработване на екологичен календар

На клуб "Звездици" - ръководител е Цеца Недева - това са ни певците, съобщиха от училището.