Удължават срока на «Аз мога повече» до 31 август 2015 г.

До момента програмата е финансирана с европейски средства в размер на 100 млн. лева

Комитетът по наблюдение по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” прие промени в схемата, които са обусловени от огромния интерес на заетите лица за обучение чрез ваучерен механизъм. Бюджетът на схемата се увеличава с близо 7,8 млн.лв.
Нова сесия за прием на документи за кандидатстване не се предвижда, тъй като в страната  към момента са подадени над 53 хиляди заявления, които чакат да бъдат одобрени. 

До момента „Аз мога повече” е финансирана с европейски средства в размер на 100 млн. лева. С реализацията на схемата Агенцията по заетостта предоставя възможност на заети лица по трудов договор и на самонаети лица, без значение от сферата им на дейност, да се включат в курсове за придобиване или повишаване на професионалната квалификация или в обучения за придобиване на ключови компетенции. 99 660 лица вече са получили ваучери за включване в обучение. По последни данни към края на март тази година общо 87 573 от тях са завършили успешно обучението си, в Стара Загора броят е 3 739. Изплатените средства към доставчици на обучение в страната са в размер на над 65,5 млн. лв.

В Дирекция „Бюро по труда” - Стара Загора броят на подадените заявления е 5 939, от тях 5 760 са одобрени. Включени в обучение са 4 023 лица. Всички кандидати за обучение са оценени и уведомени за резултата. Лицата, които са получили уведомления, но не са избрали обучаваща фирма, могат да се възползват от удължения срок на приключване на обученията -  31.08.2015г.