Седмицата на големия космичен кръст

Хороскоп

22-04-2014, 00:37

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разпад или растеж - астрологична картина на април

Това е изключително силна конфигурация, генерираща мощна енергия чрез включването на равни по сила и противоположни по смисъл и значение енергийни потоци, изискващи търсенето на решения за освобождаване на създалото се по този начин напрежение, в източници излизащи извън границите на досега съществуващи възможности и условия.

Следпразничната седмица няма да изневери на общата априлска тенденция, нещо повече, тя ще бъде домакин на най-трудната и предизвикателна астрологична ситуация през настоящата година - Големия космически кръст, в който ще заемат позициите си Марс, Юпитер, Уран и Плутон. Най - жестоките и непримирими играчи на небето ще образуват възможно най-напрегната астрологична конфигурация, което предполага седмицата да бъде богата на необичани и драматични събития. В този момент деструктивните процеси, личните, международните и военните конфликти, всички форми на злоупотреби, недомисиле и популизъм,  достигат своя пик и пораждат катарзис, вкарвайки всички замесени в ситуация на безизходица, изискваща разпад или обрат, чрез отстъпление на заявени позиции, пред заплахата за ттална загуба или поражение.

Това е изключително силна конфигурация, генерираща мощна енергия чрез включването на равни по сила и противоположни по смисъл и значение енергийни потоци, изискващи търсенето на решения за освобождаване на създалото се по този начин напрежение, в източници излизащи извън границите на досега съществуващи възможности и условия. По тази причина, тя е смятана за предизвикателна по характер и разрушителна като ефект. В общия случай това е така поради вродените качества на хората да се страхуват от промяната, да избягват и отлагат непопулярни решения, да излязат от зоната си на комфорт и да пожертват нещо, на което са посветили голяма част от времето, ресурсите и усилията си до момента. Тази конфигурация на практика подсказва, че човечеството се намира на прага на решителни изменения, неизбежни по своя характер и непредвидими, за сега, по своето значение. Разбира се, това е процес и събитията през април ще поставят само началото, а решенията и постъпките които възникнат в следствие от тях ще очертаят бъдещите тенденции. Категорично е обаче изискването за установяването на нови правила, нови закони, норми и подходи. А докато те се обособят, ще воюват мнения , идеологии, принципи и системи. Процесът на практика обхваща всички познати форми и структури уреждащи обществените взаимоотношения, включително религията и идеологията. Обективните и отдавна назрели необходимости за промени ще срещат мощна съпротива от по-консервативните структури и представители на обществото. Опитите за ограничаване на гражданските свободи и средствата упражняващи икономически и политически натиск ще срещат все по радикални форми на обществено противопоставяне. Ще се воюва за властта и против властта, свободата ще си служи с принуда, а принудата ще среща мощна съпротива, която от своя страна сама би могла да роди нови форми на агресия. Силата ще се използва безогледно, играта няма да бъде честна, формите за налагане и себеутвърждаване навярно няма да бъдат най-достойните, а гнева и манипулацията ще приемат невиждани и неадекватни форми на проявление. Очевидно, понякога се налага да се сблъскаме с абсурдните последици на собственото си поведение и начин на мислене за да приемем, че те са абсолютно неефективни и деструктивни.

Каквото на Небето, това и на Земята, цялото се побира в единицата, а тя се проектира в цялото. Няма значение дали ще бъдем свидетели или участници в този процес. Няма значение също така дали ще се почувстваме привлечени в обществените процеси, или ще провеждаме своите малки човешки битки. един от крайните ефекти на този процес със сигурност ще бъде свързан с осъзнаването на невидимите нишки които свързват благоденствието на единицата, с това на цялото,  както и разбирането че здравият обществен организъм изисква грижи за "здравето" на всеки от участниците в него. Родените в първата десетдневка на април, юли, октомври и януари със сигурност ще имат своя личен принос и най-вече ще придобият богат житейски опит. Но дори в живота на онези, при които тази седмица премине абсолютно спокойно, вероятно ще настъпят промени, породени от вълненинята и обратите в обкръжението, работата или социалната среда.
Опитайте се да бъдете безпристрастни, справедливи и дипломатични. Действителни възможности за конструктивен диалог и съгласия ще се появят едва след 25-ти април, а дотогава се постарайте да бъдете максимално сдържани в поведението и реакциите си. И не се съпротивлявайте на промените. Традиционните схващания, установените правила и съществуващите условия ще бъдат подложени на критична оценка, ревизия и редукция, а периодът поставя категорично изискване пред всички за намирането и прилагането на нови нестандартни стратегии и подходи към решаването на съществуващите проблеми. И най-вече формирането на нови възгледи и промяна в житейската философия.

Абсолютно необходимо е през тази седмица съвестно да преценяваме желанията и възможностите си, да не предприемаме необмислено радикални промени в живота си и да не създаваме излишно напрежение в личните си взаимоотношения. Невъздържаността, самонадеяността, обективната невъзможност и нежелание за правилна оценка на ситуацията, както и склонността към излишни демонстрации и разхищение на сили и средства, ще бъдат основните причини за деструктивните процеси в живота на отделните личности и обществото като цяло. Ако обстоятелствата не ви принуждават, отложете изясняването на недоразуменията за по-спокойно време, тъй като конфликтът който този процес може да породи сега няма да бъде конструктивен. А в случай, че обстоятелствата ви принуждават и не желаете да загубите скъпи за сърцето ви хора, търсете възможност за компромис. При това, не забравяйте че компромисът е процес на взаимни, а не едностранни отстъпки, в който нито една от страните не е изцяло удовлетворена, тъй като той цели укрепването и съхраняването на цялото, а не на съставните му части.