Джобните печки са хит на пазара

Животът

22-04-2014, 09:26

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Априлският студ и нестихващият дъжд, които от няколко дни трайно се настаниха в страната ни, се оказаха благоприятни за част от търговците.

 Зъзнещите хора по улиците масово прибегнаха до крути мерки, за да се сгреят. Така по никое време пикът в продажбите на джобните печки се завърна, пише novinar.bg.

 

 Бензиновите „радиатори” са сред най-предпочитаните покупки, обясниха търговци. Освен че доставят топлина в подобни мразовити дни, те могат да се намерят и на доста достъпна цена, която варира от около 20 лв., но може да достигне и до над 60 лв.

 Размерите на джобните грейки са минимални и почти незабележими. Повечето тежат около 80 грама и са изключително удобни за носене навсякъде, тъй като заемат място колкото запалка.

 Джобните печки излъчват топлина в продължителност от 12 до 24 часа с едно зареждане. Джаджата е създадена, за да поддържа телесната температура в нормални граници през студените дни.

 Тя е особено подходяща за скиори, сноубордисти, алпинисти, ловци, рибари и планинари. Затоплящият уред работи на бензин.

 

Посредством катализатор в дюзата се запалват бензиновите пари и те горят без пламък. От повишената температура се нагрява цялата запалка и тогава тя влиза в работен режим.

 Благодарение на процеса „платинена катализа“ се отделя единствено и само горещ въздух, който е незапалим.

 За предпочитане е печката да се слага близо до областта на гърдите, тъй като по този начин се затопля цялото тяло. Не липсват ентусиасти, които поставят уреда и под завивките си.

 Инвестицията в джобната печка няма да бъде напразна, тъй като синоптиците не обещават скорошно затопляне, увериха продавач-консултанти.