Спаднали са водите на Стряма край Столетово, реката подкопа моста на селото

Животът

22-04-2014, 10:05

Снимка:

кметството в село Столетово

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стряма подкопа моста до карловско село (СНИМКИ)

Продължи ли да вали, той съвсем ще се срути, опасява се кметът

Подобрява се ситуацията при Столетово, където водите на река Стряма откъснаха мост, посочи кметът на селото Славчо Тодоров.

Последното денонощие там е валяло съвсем лек дъжд. Около 80 см е спаднала водата в река Стряма, но все още текат високи води, добави Тодоров. Те се стичат и от Балкана, заради снеготопенето. В района, в продължение на 4 дни, се е излял обилен дъжд, имало е и градушка. Дигата на моста, която е била от чакъл се е откъснала от едната страна, тъй като е придошла много вода в реката. В момента по моста не може да преминават автомобили. Ако продължи да вали мостът може да бъде разрушен изцяло, смятат от кметството. Те са получили уверението на бригаден генерал Димитър Шивиков, че съобръжението може да се възстанови, когато се пооправи времето с помощта на карловската военна бригада. То е било изградено преди 10 години, след като старият мост е отнесен пак от проливни дъждове.

Има друг асфалтират път по подбалканската линия, който свързва селото с Карлово и околните села. Така пълноводна река Стряма не е била от 10 години насам. Водите са залели сериозно и нивите на село Богдан, посочи още кметът, съобщава Фокус.