Локо пред изхвърляне от "А" група?

Действията на "черно-белите" по трибуните се превръщат в рецидив

Заради изцепките на част от запалянковците си Локомотив Пловдив може дори да бъде изхвърлен от А група. Причината е, че действията им по трибуните се превръщат в рецидив. До този момент клубът е наказван три пъти през сезона заради инциденти с фенове, пише sportonline.bg.

Днес Дисциплинарната комисия ще гледа и случая с прекратения двубой с Ботев. Заседание ще има и Спортно-техническата комисия, която най-вероятно ще присъди служебна победа за "жълто-черните".

Правилникът гласи - във футболна среща, започнала, но незавършила по вина на единия отбор или неговите привърженици, се присъжда победа на противника.

"Черно-белите" ще попаднат под ударите на член 37, точка 4 от дисциплинарния правилник, която засяга "Хвърляне на предмети по пистата, към терена или трибуните, преди по време и след края на срещата". Според това как ще бъде тълкувано случилото се на"Лаута" ще бъде определена и санкцията. Подточка В) гласи - "С тежки последствия" - "Лишаване от домакинство за 3 срещи и глоба по 10 000 лева на среща", а подточка Г) - "При повторно нарушение по смисъла на т. 4, буква "В" - "Изваждане от групата и глоба 20 хиляди лева". Възможно е до края на първенството тимът да играе домакинствата си извън Пловдив и без публика.

Пред "Тема Спорт" председателят на Дисциплинарната комисия Юри Кучев обяви, че е в чужбина, а заседанието ще бъде водено от заместника му Георги Камишев. Затова е напълно възможно сложният казус да бъде отложен, да бъде поискана и допълнителна информация за инцидентите. ДК е поставена и в цайтнот, тъй като за сряда е предвиден реваншът за Купата на България Локо Пд - Лудогорец (0:2) и няма време мачът да бъде преместен в друг град при очакваното наказание на домакините. Оставащите домакинства на "черно-белите" до края на първенството са на Черно море (4 май) и Литекс (11 май).

Локо Пд вече бе наказван три пъти през сезона. В седмия кръг от шампионата пловдивчани играха без публика миналия август на "Лаута" срещу Локо Сф. Причината е бой между феновете на Локо Пд и тези на Нефтохимик при гостуването на тима в Бургас. В края на октомври 2013 г. Локо Пд за втори път е наказан да домакинства без публика, след като в мача с ЦСКА е ударен полицай. Смърфовете изтърпяват наказанието си срещу Левски. На 26 февруари тази година Локо Пд вече бе принуден да играе на неутрален терен в Любимец срещу Черноморец, след като отборът този път бе наказан с лишаване от домакинство отново заради хвърлени многобройни предмети в предходния мач.

Още за спорта четете в Sportonline.bg!