Три мача без публика за Локо, Ботев се отърва с глоба от 5 бона

Черно-белите ще трябва да внесат в касата на БФС 10 000 лева

Локо (Пд) ще играе пред празни трибуни следващите си 3 домакински срещи. Това реши днес Дисциплинарната комисия към БФС. Причина за санкцията е поведението на черно-белите фенове, които прекратиха дербито с Ботев.

Освен това глобата за тима от Лаута е 10 000 лева.

Наказанието на практика означава, че всички мачове на смърфовете до края на настоящия сезон ще са при закрити врата. Още утре възпитаниците на Сашо Станков приемат Лудогорец в реванш за Купата на България.

В плейофите от „А” група пък Локо (Пд) домакинства на Черно море и Литекс до края на сезона.

В същото време Ботев ще плати глоба от 5000 лева заради поведението на своите фенове в градското дерби.

Ето какво гласи официалното становище на БФС:

За хвърлени предмети и използвани пиротехнически изделия, опасни за здравето, довели до прекратяване на срещата, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.Б във връзка с чл.37, ал.1, т. 4, б.В и чл.16, ал.1, ДК налага наказание на ПФК ”Локомотив” /гр. Пловдив/ - лишаване от домакинство за 3 срещи и имуществена санкция в размер на 10000 лева. На основание чл.37, ал.1, т.21 наказанието „лишаване от домакинство” се заменя със забрана за игра пред публика.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Ботев” /гр.Пловдив/ имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени предмети, опасни за здравето без последствия, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 3, ДК налага на ПФК ”Ботев” /гр.Пловдив/ имуществена санкция в размер на 3000 лева.