И "Подкрепа" в подкрепа на търговците от подлеза на Централна гара

Синдикалистите се срещат с недоволните

И "Подкрепа" се включва в недоволството на търговците от подлеза при Централна гара в Пловдив, съобщи председателят на структурата в града Наско Кръстев. Утре експерти от синдиката ще се срещнат със собствениците на магазини, за да обсъдят какви действия да се предприемат по казуса.

Вследствие на възникналия проблем между собствениците на магазини в подлеза на Централна гара в Пловдив с директора на Национална компания железопътна инфраструктура търговците понасят материални загуби. Там имаме изградена синдикална структура и на срещата ще се вземе решение за действия за защита правото на труд на лицата, които упражняват стопанска дейност, коментира Наско Кръстев.

Напрежението сред търговците ескалира, след като от НКЖИ преградиха по средата подлеза на Централна гара с мотива, че съоръжението е компрометирано и се нуждае от спешен ремонт. Миналия петък собствениците на търговски обекти се събраха на протест, по време на който бяха решили да отрежат подхода на пътниците към влаковите коловози. Впоследствие те бяха предупредени от полицията и се отказаха от първоначалните си намерения. Търговците обаче подчертаха, че са предплатили наемите си, но въпреки това са получили предизвестия да освободят обектите. Около 75 магазина работят в подлеза на Централна гара и според фирмите, които ги стопанисват, "това е дребен семеен бизнес, с който издържаме не само себе си, но и семействата на нашите продавачи".