Съпругът на хисарската кметица се гръмнал от ревност?

Животът

22-04-2014, 18:23

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Нанко Ганев се застреля с незаконно притежаван пистолет в гаража под семейния апартамент

Съпругът на хисарската кметица Нанко Ганев най-вероятно се е самоубил заради пренебрежителното отношение, което половинката му имала към него.

Така се отнасяли към 60-годишния мъж и останалите членове на семейството, а както и близки роднини и приятели. В Хисаря, а и в Паничери, откъдето са Пенка Ганева и Нанко, говорят с неодобрение за нейното отношение към съпруга си още месеци преди той да се самоубие с пистолет, прострелвайки се в главата, пише Марица.

Нанко от години бил безработен, обичал чашката, но напоследък прекалявал. Най-вероятно по тази причина жена му избягвала да се показва с него, а той видимо страдал от това пренебрежение. Освен това често се оказвал без пари в джоба. В курорта дори коментират, че неотдавна Ганеви били на ресторант с приятели, тя си тръгнала по-рано, а той останал на масата. Когато дошъл моментът за плащането, кметският съпруг се оказал без пари и други уредили сметката. От което в заведението последвали злостни коментари по неин адрес.

От месеци името на Ганева е забъркано и в любовни сюжети, местните я свързват с инженер. Говори се, че такива слухове достигали и до Нанко Ганев,  а това също го наранявало.

Кметицата е  хубава и умна жена, амбициозна е, вероятно е и ухажвана, но дали има любовна афера, това е под въпрос. И да има нещо, тя едва ли би го показала публично, коментират още в Хисаря. А и може ли постоянно тя да му дава пари, за да се напива. И това не се търпи, говорят защитниците на кметицата.

И в курорта, и в родното село на Нанко и Пенка Ганеви никой не смята, че причината 60-годишният мъж да се застреля на Разпети петък следобед е друга, освен влошените лични отношения между двамата съпрузи. Той се е чувствал подтиснат и от това, че е безработен, но така било от няколко години. Хората вече не си спомнят къде е работил за последно.

Съпругът на Пенка Ганева се застреля с незаконно притежаван пистолет в гаража под семейния апартамент. Било е около 16.00 часа следобед, когато двамата съпрузи и по-малката им дъщеря, която е омъжена и е майка на две близначки,  са били вкъщи. Съседи разказали по-късно, че в този следобед Нанко работил нещо в гаража, а жена му слизала няколко пъти при него. По поредното влизане в гаража тя го намерила мъртъв с рана с главата. Според хисарчани и през този ден Нанко прекарал доста време по заведения и си бил пийнал порядъчно. Най-вероятно мъжът е взел решението да се застреля в главата спонтанно, тъй като не се съобщава за предсмъртно писмо.

Нанко Ганев бе погребан в родното си село Паничери в събота преди Великден. От полицията бяха категорични, че става въпрос за самоубийство.