Тръгва дело за зверска катастрофа край рибарското селище

Крими

23-04-2014, 07:25

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

По време на процеса ще стане ясно дали причина за касапницата е дрога или трагедията от 2013 г. е заради висока скорост

51-годишният Красимир Тончеклиев ще застане днес на подсъдимата скамейка,  заради кървавата катастрофа от 2013 г.  довела до смъртта на един човек и тежки травми на други двама.

Тончеклиев е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на  бургазлията Христо Таранов и за нанасяне на тежки и средни телесни повреди на още двама пътници.

Тежкият  пътен инцидент стана през май миналата година в района рибарското селище край Бургас.  Микробус "Форд" с 6 строителни работници се блъска в движещия се пред него товарен камион, натоварен с битова газ. Минути по-рано водачът на камиона, 42-годишният Данчо Овчаров, пуска аварийни сигнали, тъй като усетил внезапна повреда. Шофьорът на форда обаче не ги вижда и буквално връхлита с бясна скорост в задната му част. В касапницата на място загина 30-годишният бургазлия Христо Таранов. Мъжът е пътувал на предната дясна седалка. Тежко ранени бяха и двама от колегите му в буса. 47-годишният Кадир Шабан от айтоското село Мъглен  и 43-годишният бургазлия Кирил Петров  Първоначалната хипотеза беше, че причина за катастрофата е високата скорост на микробуса. По-късно при полеви тест за дрога стана ясно, че шофьорът на микробуса е погълнал екстази. Той обаче отрича да е употребил дрогата или да е бил пиян. Положителният резултат за екстази може да е предизвикан от други медикаменти, които е приемал, смятат разследващи. Затова на Тончеклиев е взета кръв за допълнителен анализ. Делото започва в 9.30 в Бургаския окръжен съд