Съдят бургазлия, опитал да заколи мъж след пиянски скандал

Крими

23-04-2014, 08:45

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Вече са изслушани повечето от свидетелите по делото, приети са и три експертизи – две на проби за алкохол на пострадалия и подсъдимия, и съдебно-психиатрична експертиза на подсъдимия

Заседание  по делото срещу 49-годишният Валери Александров, които  в пияно състояние наръга 38-годишния Александър Р., след скандал в заведение предстои в Бургаския окръжен съд. Делото е почти на финал и се очаква да приключи в кратки срокове.
40 хиляди лв. обезщетение иска пострадалия Александър, който се размина на косъм с най- страшното. Той е конституиран като  граждански ищец и частен обвинител. Обвинението срещу Александров е за умишлено убийство. Въпреки че до фаталния край не се е стигнало,това е станало по независещи от нападателя причини.

 Кървавата разправия е от януари 2013 г. след скандал между две компании в кръчма в бургаския комплекс „Изгрев“. По данни на разследването спорът бил заради жена. След затварянето на обекта, конфликтът между тях продължил навън. Пострадалият е бил прободен с нож в гърдите близо до сърцето и бял дроб, както и в корема.