Баби чакат хляб от пощаджията

Животът

23-04-2014, 08:44

Снимка:

facebook

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Питат може ли да им се носи и лимонада с новата услуга

Новата мода „Български пощи" да доставят храни по селата подлуди местните баби. „Пощаджията вече ще ни носи хляб", „А лимонада може ли да му заръчам или кило ориз?", питат се една друга старици в пернишки села, където поради малобройно население бакалии не работят, пише „Всеки ден". 

 Хляб и други, но само най-основни храни, пристигат 1-2 пъти в седмицата от „разносната" търговия с бусове, които обикалят от село на село. Вече обаче „от телевизора" е пробила новината, че може да се доставят храни чрез пощата.

 Селяните са убедени, че като си поръчат нещо, то пощальоните лично ще им го носят вкъщи като писмо или телеграма. Кметове и пощенски служители са принудени да обясняват, че дори и да се случи хляб да пътува по пощата, то разнасянето няма да е от врата на врата, а бабите и дядовците ще трябва да ходят до пощата да си го вземат.

 От „Български пощи" обявиха преди дни, че може да извършват доставки и на хранителни продукти, като според тях именно малките отдалечени селца ще се ползват най-много от тази услуга. Но изричното условие е стоките да са пакетирани. Храните ще бъдат доставяни по предварителна заявка на клиентите. В момента е започнало опипване дали ще има интерес към новата пощенска услуга, като стоки вече се доставят в Кюстендилско.