Варвара посреща културния елит с нова спортна площадка

Спорт

23-04-2014, 12:04

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

На спортния терен предстои да бъде поставена изкуствената трева, която ще пристигне съвсем скоро

От години едно от най-привлекателните кътчета по южното Черноморие – село Варвара е притегателно място за културната бохема на страната. Тук през летните месеци се събират художници, писатели, актьори и политици, които търсят спокойствие и една по- автентична и запазена от промените на времето обстановка.

Само след няколко дни там ще се съберат на традиционния си пролетен курс  студенти от НАТФИЗ. След тях пък ще дойдат художниците, които също ще проведат свой пленер в малкото странджанско село на брега на морето. В разгара на лятото във Варвара могат да се видят повечето от актуалните лица от българските тв сериали, както и доста известни писатели, художници, политици.

Малцина знаят, че това е едно от любимите места на големия български писател Павел Вежинов, който е прекарвал с часове на своята пейка над рибарския залив, която стои там и до днес.

И докато лятото е все още предстоящо, до седмица – две напълно ще е готова спортната площадка, която е изградена в самия център на селото, до най-култовата кръчма, където могат да се опитат невероятно приготвени черноморски деликатеси, които трудно могат да се открият по морето.  Спортната площадка е изградена с лични средства от собственика на култовото място, които всички наричат просто Димо. Именно на него идва идеята да намери място, където децата и многобройните гости през лятото ще могат да спортуват, освен че ще ходят на плаж.

На спортния терен предстои да бъде поставена изкуствената трева, която ще пристигне съвсем скоро. Там ще може да се играе футбол, волейбол, баскетбол, бадминтон и тенис. Очаква се още това лято да бъде организиран и импровизиран турнир по футбол между представители на отделните гилдии почиващи в селото, които със сигурност ще се възползват от новата придобивка на една от малкото останали незасегнати от голямото строителство черноморска дестинация.