Гергана Апостолова грабна сребро в Токио

Спорт

23-04-2014, 12:19

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

След Първенствата двамата със Сенсей Костов взеха участие в двудневен лагер в планината Мицумини

На 19-ти и 20-ти Април 2014г. в Токио-Япония се проведе поредното Международно Първенство за деца, юноши, девойки и ветерани, и Световно Първенство за жени - кумите и ката, в които взеха участие 1480 състезатели.

Представителката на бургаския клуб - "Киокушин Спирит" - Гергана Апостолова, успя да вземе и този път участие в Световното Първенство за жени - дисциплина ката, съпроводена от нейния треньор Сенсей Емил Костов. След оспорвана конкуренция най-вече от страна на състезателите от Япония, Русия, Украйна и Полша Гергана, спечели среброто след представителката на Полша.
След Първенствата и двамата със Сенсей Костов взеха участие в двудневен лагер в планината Мицумини под инструктажа на Световния Шампион на без-категории Франциско Фильо - Бразилия. Там се състоя и специална церемония на гроба на Сосай Масутацу Ояма (Основателя на Киокушин карате) по случай 50 годишнината от създаването на Международната Карате Организация Киокушинкайкан (ИКО).
Следващият месец България от своя страна ще бъде домакин на първото по рода си в Европа двудневно Европейско Първенство на категории за юноши, девойки, ветерани, мъже и жени (кумите и ката). Мероприятието ще се проведе на 17-ти и 18-ти Май 2014г. в гр. Варна по инициатива на ИКО. До момента са заявили участие 470 състезатели от 22 държави.