Хитлера отнесе 7 години за кражбата на луксозен джип

Крими

23-04-2014, 13:45

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Спипаха го със съучастник на местопрестъплението. Двамата автоджамбази от Велинград ще търкат наровете

Двама автоджамбази от Велинград бяха осъдени от Пловдивския районен съд за кражбата на луксозен "Ауди Q7".

Тодор Карабунаров (с прякор Хитлера) и съгражданинът му Стоян Манов са признати за виновни за това, че на 5 април разбили модерния джип, паркиран на ул. "Драгота" в Пловдив и опитали да го подкарат. Но не успели, защото в този момент били спипани от полицаи.

Сигналът в полицията бе подаден около 1 часа през нощта, последван бе от незабавна акция на "Криминална полиция" и колегите им от Трето районно управление под ръководството на Районна прокуратура в Пловдив.

След като двамата са заловени, станало ясно, че Тодор Карабунаров е с криминална регистрация за автокражби и вече осъждан. От него и съучастника му са иззети уреди за взломяване, електронни устройства за стартиране на автомобили от същата марка и мобилни телефони. По случая в Трето РУП е образуваното бързо производство по чл. 346, ал.2 от НК. С постановление на прокуратурата двамата мъже са вкарани в следствения арест. За извършеното престъпление Тодор Карабунаров е осъден на 7 години затвор, а на съучастника му Стоян Манов е наложено наказание лишаване от свобода за 3 години, с 5 години изпитателен срок.