Деца садиха цветя за Деня на Земята

Мисия Пловдив

23-04-2014, 13:28

Снимка:

архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Участниците в акцията получиха награди от РИОСВ-Пловдив

Експерти от РИОСВ-Пловдив и ученици от ОУ "Райна Княгиня" отбелязаха Деня на Земята с акция "По-зелен училищен двор, по-зелен град". В инициативата се включи и кметството на район "Север". Екоекспертите засадиха заедно с децата туи, декоративни храсти и цветя, помогнаха им да оформят цветните си алеи и им обясниха как да се грижат за растенията. Участниците в акцията получиха награди от РИОСВ-Пловдив.

Децата демонстрираха познанията си във викторина за разделното събиране на отпадъци и  за рециклирането на отпадъците като начин да се съхрани природата.

На Деня на Земята е посветена и екоакцията  в защитената местност "Клувията Дива вода" над с. Бачково, която ще се проведе в петък. В нея ще участват служители от РИОСВ-Пловдив, ученици от ОУ "Граф Николай Игнатиев", с. Граф Игнатиево и студенти-еколози от Аграрния университет в Пловдив. Теренът ще бъде основно почистен от отпадъците, останали след Великденските празници, а студентите ще изнесат открит урок на учениците за защитените животински и растителни видове в местността. В почистването се включва и Бачковският манастир. С манастирска техника събраните отпадъци ще бъдат извозени до асеновградското депо.