Габриел Гарсия Маркес оставил непубликуван ръкопис

Не е ясно дали творбата ще бъде публикувана

Колумбийският писател Габриел Гарсия Маркес е написал текст, който е пожелал да не бъде публикуван приживе. Въпросният ръкопис носи работното заглавие „Ще се видим през август” (En Agosto Nos Vemos).

Семейството на великия писател все още не е решило дали творбата ще бъде публикувана, информира AP. Част от нея беше публикувана в испанския вестник La Vanguardia. По всичко изглежда, че историята разказва пътуването на 50 и няколко годишна жена. Всяка година тя посещава гроба на майка си, който се намира на тропически остров. В публикуваната глава героинята е във връзка с мъж, който е горе-долу на нейна възраст.

Ръкописът вероятно е писан по времето, когато Маркес завърши последната си книга „Спомени за моите меланхолични блудници” през 2004 г. В нея се говореше за различните форми на любовта.

Припомняме ви, че Маркес почина миналата седмица на 87-годишна възраст. В началото на месеца той бе приет в болница заради пневмония, но още тогава лекарите увериха, че състоянието му е стабилно и няма опасност за живота му. След кратка хоспитализация, авторът бе изписан и лечението му продължи у дома.