Военен застреля жена си и опита да се самоубие

Крими

23-04-2014, 14:00

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Децата били в апартамента, когато 32-годишният им баща открил огън

Военен застреля съпругата си и опита да се самоубие във Враца, съобщава bTV. Състоянието на 32-годишния Валери Калчев е много тежко от поделението в Долна Митрополия. Двете му деца са били в апартамента когато се е разиграла трагедията.
Около 9:00 часа днес Калчев насочил пистолета към съпругата си Клавдия в семейното жилище в жк.”Сениче”. По първоначална информация, причина за убийството е семеен скандал, започнал вчера вечерта. След като застрелял жена си, военният захапал дулото.
Нахлулите в апартамента полицаи намерили и извели затворените в съседната стая деца – на 5 г. и на година и седем месеца. Те са настанени при близки.
Валери Калчев е настанен във врачанската болница, но лекарите не дават никакви гаранции за живота му. . Цялото му лице е раздробено, като е получил и други тежки разкъсвания.
Според съседи, Калчеви живеели другаде и рядко идвали в апартамента. Противоречива е информацията дали съпрузите са били разделени преди време и дали често са се карали.
Калчев служел в Долна Митрополия, където бил преместен след закриването на поделението във Враца.
На 21 януари 2013 г. в Пловдив 32-годишният сержант от авиобаза "Граф Игнатиево" Георги Тепавичаров застреля 29-годишната му съпруга Николина и двете им деца - 4-годишният Ангел и 9-годишният Илия. След това той се самоуби.