Гасят пожар в сградата на община Приморско, евакуират хора

Пожарникарите с демонстрация преди сезона на огнените стихии

Пожарникари ще евакуират общински служители и ще гасят огнена стихия, избухнала в сградата на община Приморско.

С демонстрирацията огнеборците ще представят начините на гасене, както и необходимото оборудване за овладяване на горски пожари, преди началото на летния сезон и сезона на горските пожари, който започва около края на месец август.

Демонстрацията ще се състои на 25 април пред сградата на администрацията.

Както в реална ситуация, огнеборците ще бъдат със защитни дрехи и каски. Те ще демонстрират работа за разгъване на шлангова линия и пълнене на съд за вода, както и гасена на сухи треви. Ще има и демонстрация за работа с моторна помпа и гасене в пресечена местност със съвременен струйник. Служителите на общинска администрация ще стана свидетели и на рязане на дървета при евентуална необходимост за прокарване на горска просека.

Община Примрско вече е оборудвала противопожарни депа и защитни средства, съгласно закона за горите. Едно от противопожарните депа е в сградата на Община Приморско, а останалите ще бъдат разположени в сградите на кметствата във Веселие, Ясна поляна, Ново Паничарево и Писменово. Предстои да бъдат изградени и нови водоизточници за борба с пожарите, а съществуващите ще бъдат подобрени. Предвидени са и средства за строителство и подобрение на вече изградените наблюдателни пунктове, както и за закупуване на техника за наблюдение и комуникация.