Съпартийците на Ламбо в Пловдив: Потресени сме! С него сме в тежкия момент

Мисия Пловдив

23-04-2014, 15:21

Снимка:

архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Съпругата на Стефан Данаилов почина снощи

Потресени сме, коментираха от пловдивското БСП новината за смъртта на съпругата на Стефан Данаилов. С Ламбо сме. Това е един изключително тежък момент. Ще го подкрепим.

Мария починала миналата нощ в болница в столицата, след като е била приета по време на празниците.

Ламбо не казал на никого за проблема със съпругата си. През цялото време бил неотлъчно до нея. Нито неговата подкрепа, нито усилията на медиците обаче успели да помогнат на Мария, пише БЛИЦ.

Непреодолима инфекция в белите дробове и бъбреците е причината за смъртта, казаха колеги на съпруга й.

Мария се почувствала зле в събота. Тогава от дома й я взел по спешност екип на Спешна помощ и я отвел в столична болница. В неделя тя се почувствала по-добре и дори се чукнала с великденско яйце. В понеделник обаче състоянието й се влошило. Наложило се да й слагат маска, за да снабдява организма си с достатъчно кислород. В крайна сметка обаче завършекът бил трагичен и в нощта на вторник срещу сряда Мария се споминала.

Актьори, запознати с делата на семейството разказаха, че Мария увеличила рязко пушенето, когато разбрала, че половинката й трябва да се бори с онкологична болест. Докато Стефан показваше дух и за половин година успя да пребори напастта, половинката му започнала да оправя по няколко кутии цигари на ден. А на забележките от Ламбо отговаряла: "Ти гледай себе си, за теб се борим. Аз съм лесна, мен не ме мисли".