В Казанлък приеха Общинския план за развитие до 2020г.

Ще преасфалтират 7км от пътя Ръжена-Кънчево-Розово

Казанлъшките общински съветници приеха Общинския план за развитие на община Казанлък 2014-2020.

Местният парламент даде своето съгласие за кандидатстване с проектно предложение по Програма „Културно наследство и съвременни изкуства“, Мярка „Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство“ в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Общинският съвет прие промени в Наредбата за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на община Казанлък, касаещи сватбените ритуали. Тъй като в Казанлък от дълги години няма зала за сватбени ритуали, а такава зала предстои да бъде завършена в близко време, се налагат промени в съответната Наредба, които да регламентират новите услуги.

Със свое решение Общинският съвет на Казанлък определи „Пениталес“ ООД за лице, на което да бъде възложено управлението на горските територии-общинска собственост.

Една от трите допълнителни точки в дневния ред на ОбС касае ремонта на четвъртокласната пътна мрежа по утвърден списък на ОбС-Казанлък на стойност 247 200 лв. На община Казанлък е определена целева субсидия за ремонт на 4-класната пътна мрежа. В момента се провежда открита процедура за ремонт на този вид пътища през 2014 г. за 14 850 кв. м. Определена от Общината комисия направи оглед на състоянието на пътните настилки и установи, че пътят Ръжена-Кънчево-Розово е с влошено състояние, което особено се е задълбочило след обилните дъждове по време на Великденските празници. Вземайки предвид това, със свое решение ОбС-Казанлък определи ремонта на участъка Ръжена-Кънчево-Розово – преасфалтиране на пътна настилка от 7000 кв.м, за първи спешен и неотложен етап от ремонта на 4-класната общинска пътна мрежа през 2014 г.