Пребиха с брадва и лопата 57-годишен, мъжът бере душа

Животът

24-04-2014, 13:44

Снимка:

bnews.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Нападнат е на улица във Велинград

57-годишен мъж от Велинград е с опасност за живота след побой, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Група мъже, пребили жестоко свой съгражданин, са задържани в ареста на местната полиция.

В основата на скандала са стари разпри и вражди между няколко души, живеещи във велинградския квартал „Анезица", съобщи 24chasa.bg. Във вторник следобед 57-годишен мъж от Велинград бил нападнат на улицата в квартала от група мъже. На нищо неподозиращия човек били нанесени удари с лопата и брадва.

Той е транспортиран и настанен от екип на „Спешна помощ" в отделение по неврохирургия на пловдивска болница с фрактура на черепа и лявата предмишница, с опасност за живота.

След получаване на сигнал за случилото се на мястото незабавно били насочени автопатрули и дежурна група от Районно управление „Полиция"-Велинград. За случая е уведомена и Окръжната прокуратура в областния град. При извършения оглед на местопроизшествието са иззети веществени доказателства.

В хода на проведеното разследване местните полицаи съвместно с колегите си от сектор „Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Пазарджик задържали в ареста нападателите, седем мъже, всичките жители на квартала. Със свое постановление Окръжната прокуратура в Пазарджик е удължила срока на арест със 72 часа за трима от тях.

Предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд-Пазарджик за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража". Работата по случая продължава.