Раднево се включва в кампанията по почистване

Маркирането на мръсните зони вече започна

И тази година акцията за национално почистване на България съвпада с традиционното пролетно  почистване на община Раднево, което ще се  проведе на 26 април 2014г.                                           

След проведена работна среща с представители на детски градини, училища, спортни клубове, звена към общината, предприятия, неправителствени организации и др., всеки присъстващ бе информиран за района, който ще почиства. 

В кампанията ще се включат и служителите на Общинска администрация.

Вече има фирма, която ще бъде ангажирана с извозването на отпадъците.
В деня на почистването общинското депо ще бъде отворено за всички, желаещи да депонират отпадъците от почистените терени. От областна администрация, които също са партньори на кампанията ще бъдат предоставени материали /чували, ръкавици, бонове за гориво/ за кампанията.

Маркирането на мръсните зони в подготовка за деня на голямото почистване на 26 април започна на сайта www.daizchistim.bg. И през 2014 г. на картата на „Да изчистим България” всеки ще има възможност да маркира незаконно сметище или замърсена зона, която желае да бъде почистена на територията на Община Раднево. Всеки, който има желание да отбележи зона за почистване, задължително трябва да направи снимка на замърсяването, да отбележи точната локация и вида замърсяване.

Община Раднево приканва всички заедно да участваме в тази инициатива, за да почистим паркове, алеи, детски площадки, междублокови пространства, дворове и прилежащи територии на училища, офиси, банки, административни сгради и др.