Съпругата на неуспял убиец: Аз бях готова да довърша Георги!

Крими

24-04-2014, 15:16

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Екип на ПловдивУтре

Всичко от Автора

Мъжът й Иван бутнал приятеля си от 40 метра, после го наръгал с 30-сантиметров нож в корема

Съпругата на осъден за опит за убийство заплашила да довърши жертвата на мъжа си. Десислава заявила пред един от разследващите, че "ако Иван не го е довършил, то за нея нямало проблем да го направи, защото Георги оставил детето й без баща". Това стана ясно днес в апелативния съд в Пловдив, където Иван Василев обжалва присъдата си от 12 години. Той бе признат за виновен за това, че на 25 април 2013г. при условията на опасен рецидив е направил опит умишлено да умъртви Георги Василев.

Иван и Георги се познавали от метадоновата програма, в която били записани. Жертвата била съдена 9 пъти за кражби, Иван пък имал три присъди за грабежи. На 24 април Георги Василев издал в полицията, че автор на серия от обири на магазини и офиси из Пловдив е неговият приятел Иван. На следващия ден Георги решил да признае това пред Иван и му се обадил. Той пък го поканил да пият кафе на Главната. Срещнали се в късния следобед, купили си сладолед и се качили на скалите на Сахат тепе. Там Иван с един ритник избутал Георги в 40-метрова пропаст. Жертвата обаче оцеляла при падането.

В това време на Сахат тепе имало три момичета, едното от които видяло нападението срещу Георги. Иван им подвикнал да се обадят на 112 за линейка и слязъл в пропастта да помогне на приятеля си. Тогава Георги се сетил за борсетата си, в която имал пари и започнал да си я търси. Иван я намерил, но преди да я върне на жертвата си, извадил от нея дълъг нож. С него наръгал в корема Георги, който едва успял да отиде сам до линейката.

"Носих си червата в ръцете", заяви намушканият в окръжния съд.

Защитната теза на Иван Василев в съда днес бе, че няма вина за нараняванията на Георги, който се е опитал да се самоубие. Това бе контрирано от прокурора по делото, който заяви, че "човек, който иска да се самоубива, няма да прави планове да си хване рейс в 18 часа". Според другата защитна теория Георги е нападнал Иван с ножа и наръгването в корема е станало при самоотбрана.

От прокуратурата поискаха апелативният съд да потвърди присъдата от първа инстанция, а самият Иван Василев настоя обвинението от опит за убийство да бъде преквалифицирано в тежка телесна повреда. Съдът ще излезе с присъда до месец.