Обучението по български език в гимназиите – традиции и перспективи

Мисия Пловдив

25-04-2014, 06:57

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кръгла маса в Дома на учителя

Днес в Дома на учителя ще се проведе Трета Кръгла маса на тема „Предизвикателствата в обучението по български език и литература в гимназиален етап на образование”. Събитието е организирано от Община Пловдив, отдел „Образование”, ЕГ „Пловдив”, СОУ „Св.Паисий Хилендарски” и др.

„Обучението по български език в гимназиите – традиции и перспективи”  е темата на доклада на гл.ас.д-р Теофана Гайдарова, преподавател в катедрата по български език на ПУ „Паисий Хилендарски”. Презентациите на преподаватели по български език и литература от   ЕГ „Пловдив” и СОУ „Св.Паисий Хилендарски”,

 ще представят иновативни практики и подходи в училище, свързани с преодоляване на типови грешки в езиковата култура на учениците,  работа с текст, както и с подготовка на учениците за държавни зрелостни изпити по български език и литература.

Третата Кръгла маса е част от поредица от Кръгли маси под мотото „Език свещен на моите деди” на тема „Предизвикателствата в обучението по български език и литература в образованието. Докладите на  всички участниците в кръглите маси ще бъдат събрани в сборник с добри практики, който ще бъде разпространен в училищата, катедрите по български език и литература на висшите учебни заведения. С повдигнатите въпроси, проблематики и иновативни подходи в материалите на сборника ще бъде запознато и МОН.