Кампанията за Евроизбори 2014 стартира днес

Кампанията за изборите за Европейски парламент започва официално днес

Централната избирателна комисия призова за спазване на правилата в предизборния период.

В кампанията ще участват 15 партии, 6 коалиции и 4 инициативни комитета. Срокът за проверката на подписките на инициативните комитети приключва днес и все още няма резултат от Дирекция ГРАО за една от тях. Две регистрации бяха заличени. Кандидатите могат да обжалват решението на ЦИК във Върховния административен съд. Говорителят Александър Андреев, цитиран от БНР, се обърна с призив за кампания по правилата:

С оглед правилното протичане на периода на предизборната кампания да спазват съответните правила, които са уредени, за да може предизборната кампания да е позитивна, тъй като това е най-същественото.

Предизборната кампания се води на български език. Продължава до 23-ти май.

В 10 процента от лицевата площ на агитационния материал следва да бъде посочено, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Това трябва да звучи и съответно да е визуализирано в аудио и визуалните клипове и в други форми на предизборна агитация. Агитационните материали следва да бъдат поставени на местата, които са определени от общината. Забраните са предвидени, както до анонимни материали, така и в агитационните материали да няма агитация във вреда на друг кандидат. Съответно не може да бъде използвана търговската реклама, допълни още Александър Андреев.