11-годишни почитат Петя Дубарова

Архив Бургас

25-04-2014, 08:48

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Почина майката на Петя Дубарова

Децата ще поставят цветя на паметника в 12 ч.

Четвъртокласници от СОУ“Св.Св. Кирил и Методий“ ще отбележат 52 години от рождението на бургаската поетеса Петя Дубарова.

Честването  на 25 април е вече традиция за учениците. Почитта си към бургаския талант ще отдадат випуск на 4-те класове на училището пред паметника на Петя от 12 часа днес .

„Докато рецитирах моето стихотворение, бях щастлив, защото съм рецитирал стихотворение на едно дете-чудо. За мен Петя Дубарова е дете, което изпълва града ни с още повече красота“, казва Адам Петков.  За Алекс Костов стиховете на Петя Дубарова, са изпълнени с емоция и красота. 11 годишната Мария –Росалина Петкова споделя, че обича нейната поезия, защото пише всички стихове и разкази с любов.

„Пише за всичко около нея – за природата, за растенията, за животните и за тези, които обича. Бях много развълнувана, докато рецитирах стиховете на тази велика поетеса, каквато се надявам да стана и аз“, споделя ученичката.

Децата  имат свои любими стихове, всеки от тях - своя съкровена представа за образа на поетесата. Едно ново поколение читатели преоткрива поетичния свят на Петя, докосва се до магия, която вдъхновява.