Берое - Славия в сблъсък в София

Ще оспорят ли белите първото място на Берое във втората половина на класирането

„Берое“ гостува на „Славия“ в София днес от 18 часа в двубой от 9-и кръг на плейофния  етап на „А“  група.

Треньорът на Берое Петър Хубчев има сериозни кадрови проблеми. Подписалият преди броени дни нов контракт специалист няма да може да разчита на трима основни играчи - Станислав Костов, Николай Чипев и Илия Мунин. Френският халф Игор Джоман пък ще виси до последно за срещата, но радостната новина в старозагорския лагер е завръщането на централния бранител Иво Иванов, който изтърпя наказание от две срещи. Кадровите проблеми обаче няма да накарат Хубчев да прави промени в схемата си и той ще заложи на традиционното 4-5-1. Пред Иван Караджов ще действат Пенев, Иванов, Стойчев и Зехиров. В халфовата линия ще са Елиаш, Костадинов, Спировски, по крилата ще действат Керкар и капитанът Георги Андонов, а атаката ще води конгоанскйят таран Жуниор Маггуку.

В изминалия кръг на „А“ професионална група „Берое“ бе почиващия отбор, а „Славия“ се наложи с 3:0 като гост на „Нефтохимик“ в Несебър. Така преди 35-ия кръг на родното първенство „старозагорци“ продължават да оглавяват втората половина на класирането с 52 точки, а „белите“ са плътно зад тях с 46, но и с двубой повече. Това е и единствената интрига в срещата - дали „Славия” ще оспори първото място на Берое във втората седмица. „Бели“ и „зелени“ отдавна си осигуриха оставането в "А" група и до края на сезона ще обиграват отборите си за следващата кампания.

Съдийска бригада съставена изцяло от София ще ръководи двубоя, който бе поверен на Александър Костадинов. Негови помощници са Георги Караколев и Иво Боев, а за допълнителни асистент съдии са избрани Ангел Баялцалиев и Георги Игнатов. Четвърти артибър е Николай Георгиев.

Любопитно съвдание е датата на провеждане на утрешния двубой. Точно преди година – на 25-и април „заралии“ отново се изправиха срещу „Славия“, но в Стара Загора, а залогът бе по-голям – полуфинал-реванш за Купата на България, извоювана по-късно от „заралии“. Двубоят завърши 1:0 в полза на „зелено-белите“, след попадението на Георги Андонов в 87-ата минута на срещата.

През настоящия сезон „Берое“ е със 100-процентова успеваемост над „Славия“ от 3 двубоя. Днешният сблъсък е под номер 95 в история на ниво „А“ група. До сега „заралии“ са постигнали 31 победи, а са претърпели 45 поражения. 18 са срещите, завършили без победител, а головата разлика е 112:172, в полза на „белите“.