10 минути за престой на туристически автобуси в Бургас

Мисия Бургас

25-04-2014, 10:05

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Дирекция УКОРС при Община Бургас и полицията ще контролират изпълнението на кметската заповед.

Кметът на Бургас Димитър Николов издаде заповед с която определя местата за спиране на туристическите автобуси и времето за престой на возилата пред лятото.  Това се налага, защото в предишни години те затрудняваха движението на градския транспорт и рушаха инфраструктурата.
През Лято 2014 автобусите, които влизат в Бургас с цел шопинг турове, посещение на музеи, галерии и други туристически пътувания, могат да престояват не повече от 10 мин. при пристигане - за слизане на пътниците, и 10 мин. при заминаване - за качване на пътниците, на обозначените места:
 Ул. "Хр.Ботев" № 30, в  уширението преди ДНА (посока жп гара) - 1 автобусно място
 Ул. "Булаир" № 14 (посока жп гара) - 1 автобусно място
 Ул. "Ал.Батенберг", паркинга на Спа-хотел "Приморец" - 2 автобусни места
 Ул. "Гурко" № 62, след входа на "Специализирана болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания" ЕООД - 1 автобусно място.

Престоят да се извършва при спазване на изискванията на Закона за движение по пътищата.След разтоварване на пътниците, автобусите се насочват за престой на охраняем общински паркинг зад ДКЦ  II (Трета поликлиника) на ул."Ген. Гурко" №62.

Забранява се спирането на автобуси, изпълняващи случайни превози, на автобусни спирки по маршрутите на вътрешноградския транспорт. Контролът по изпълнението е възложен на Дирекция УКОРС при Община Бургас и на ОДП - Бургас.