Най-добрите културисти се показват в Пловдив

Спорт

25-04-2014, 11:38

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Турнирът започва утре в Палата №7 на Панаира

На 26 април (събота) в Пловдив ще се проведе 16-ото издание на турнира по културизъм „Пловдив”, съобщиха организаторите. Надпреварата ще се проведе в Палата №7 на Международен панаир Пловдив.

Програмата предвижда 2 тура с начало на първи тур в 10 часа и втори тур от 16 часа. Цената на билетите за 1-ви тур е 5 лева и за втори тур - 10 лева.

Очаква се силно участие на състезатели от цялата страна, а така също и появата на най-добрите ни културисти, защото „Турнир Пловдив” е квалификация за Балканско и Европейско първенство и на него ще се определи състава на националния отбор.

Тази година България ще участва с пълен отбор на Балканското първенство по културизъм и фитнес , което ще се проведе в Сърбия, град Зайчар на 9 май. На Европейското първенство, което ще се проведе от 14 до 19 май в Санта Сузана, Испания, страната ни ще участва с най-класните си състезатели.

За публиката в Пловдив ще има състезание за максимален брой бицепсово сгъване с щанга с тегло 40 кг. Гост позинг ще направи единственият за момента бългаски IFBB професионалист Добри Делев, уточниха още организаторите на проявата.