Екзотичен кино уикенд в Пловдив

Започва фестивалът за филми от Близкия изток и Северна Африка MENAR

Фестивалът за филми от Близкия изток и Северна Африка MENAR ще предложи през уикенда две екзотични дестинации, една среща по съседски и едно изпълнено с приключения околосветско пътешествие.

В събота от 18.30ч. в Лъки синема ще се прожектира йорданския филм „Когато Монализа се усмихна”. Историята представя живота на красивата Монализа, която след 10 години чакане най-накрая получава работа в архаична правителствена служба. Но радостта й е двойна, защото освен работата, там тя среща и любовта в лицето на веселия египтянин Хамди. Една романтична история на фона на колоритния Аман.

Същата вечер от 20.30ч. зрителите ще могат да видят забавната история на едно турско семейство, което живее в Германия. Младежите в рода ги очаква неприятна изненада, когато главата на фамилията съобщава, че е купил в Турция и иска всички да я посетят. Серия от комични перипетии и несдържан смях предизвикват междукултурните сблъсъци на новоизлюпените „германци”.

Неделната вечер ще предложи една вълнуваща история, която се развива сред красивите пейзажи на Атласките планини в Мароко. „Чувал с брашно” е по истинската история на режисьорката Кадиджа Леклер, която прекарва детството си в католическо сиропиталище в Белгия, до деня, когато се появява биологичният й баща и я отвежда в Мароко. В ролите са двете най-популярни актриси от региона Хиам Аббас и Хафсия Херзи.

Уикендът ще завърши с едно екзотично околосветско пътешествие, благодарение на „Couchsurfing: Легло за теб на всяка крачка”. Филмът проследява пътуването на Александра Лис, която благодарение на сайта за разменно гостуване couchsurfing.org успява да посети 21 държави на 6 континента за 7 месеца.

Фестивалът MENAR продължава до 30-ти април в Лъки синема с прожекции в 18.30ч. и 20.30ч. Цената на билетите е 5лв., а касата отваря всеки ден в 17.30ч.