Асфалтирано е още едно междублоково пространство в "Централен" (СНИМКИ)

Животът

25-04-2014, 15:36

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Инвестицията възлиза на 10 хиляди лева

Правомерно планиране на средствата и умерено разпределяне, това е едно от условията в администрацията при изготвяне на годишната програма, съобщи кметът на район „Централен” Райна Петрова. Средствата, събрани от наем на гаражни клетки -  около 220 хил. лв. годишно, се разпределят за ремонт на улици – асфалтова и паважна настилка, тротоари, междублокови пространства и обособяване на нови паркоместа.

И през настоящата година на много места в район „Централен” се изграждат нови паркоместа – зад блока на Пловдивинвест, ул. „Тракия” до тотопункта, пред ДКЦ 1, по ул. „Весела”, парка на „Кап. Райчо”, кръговото на архитектурния обект „Източна порта“, по ул. „Брестовица” и други. Обособяването на нови паркоместа не само решава проблема с паркирането, но и подобрява визията на околната среда и повишава чистотата на въздуха.

 Ново асфалтиране бе извършено на бул. „Марица” № 6. Гражданите ще ползват облагородено междублоково пространство без да тънат в кал и прахоляк.

Инвестицията възлиза на 10 хил. лв., отремонтирани са около 550 кв. м.

Продължаваме със строителните и ремонтните дейности по изготвената за годината програма, увери кметът на район „Централен” Райна Петрова.