Враца отбелязва 145 години от НЧ "Развитие"

Културното събитие почетоха евродепутатът Владимир Уручев и народният представител Тотю Младенов

С грандиозен концерт Враца отбеляза 145 години от създаването на Народно читалище "Развитие-1869". Той събра на сцената всички действащи читалищни колективи, които са развивали дейност в културния център през годините.

Събитието започна от 10:00 часа днес. На него присъстваха инж. Владимир Уручев, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и народните представители инж. Тотю Младенов и инж. Петя Аврамова, които поднесоха цветя и изказаха своето уважение към историческото читалище.

Културната проява е част от поредица чествания, с които се отбелязва годишнината и които ще продължат до 12 май. Своите изпълнения представиха хор "Орфей", духовият оркестър към "Развитие", млади изпълнители от детската школа по изкуствата, ансамбъл "Вратица" и квартет "Лотос", както и специалните гости от Симфониета "Враца".

Инж. Владимир Уручев изрази своите специални поздравления към културните деятели за усилията им в съхраняването на българския дух и традиции:

"Бих искал да поднеса своите благопожелания по случай 145-та годишнина от основаването на читалище „Развитие” – културната институция, която със своята богата история и традиции през годините е доказан стожер на българското. Културните деятели от читалище „Развитие” допринасят за поддържането на родната памет и дух, запазването и популяризирането на народното творчество и традиции, културното израстване на подрастващите и тяхното изграждане като личности с ценни знания и умения.

Пожелавам Ви преди всичко здраве и сили да продължите да поддържате буден българския дух!".