За празниците камионите слизат от магистралите

Новините

26-04-2014, 14:24

Снимка:

dnevnik.bg

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кошмарен трафик по празниците

МВР се готви за трафика след Великден

Шефът на КАТ посъветва водачите да избягват пиковите часове, а да тръгват или по-рано сутрин, или по-късно вечер. Ако стане лека катастрофа, Антонов призова шофьорите да преместят возилата си встрани и да не образуват „тапи”.

Заради очакващия се засилен трафик по празниците камионите няма да бъдат пускани по магистралите в определени часове, каза шефът на Пътна полиция Антон Антонов. Ограничението обаче няма да важи за тежкотоварни машини, с които се превозват бързо развалящи се хранителни стоки.

От 18.00 до 21.00 ч. на 30 април, както и на 6 май от 14.00 до 20.00 ч. камионите ще трябва да използват алтернативни маршрути. На изходите на големите градове ще стоят патрули и ще спират и връщат всеки тираджия, който не е разбрал за ограничението. Предвижда се от всяка областна дирекция на МВР да бъдат ангажирани между 5 и 8 наряда.

Шефът на пътната агенция Стефан Чайков пък каза, че пътищата, които са избрани за обходни маршрути, са сравнително добри. Той обясни, че който си избере подбалканския път, може да се изненада приятно и да се окаже, че е стигнал по-бързо до Бургас при този трафик на магистралата, съобщава "Новинар"

Най-големи тапи се очакват на двата аутобана „Тракия” – на 67-и километър, и „Хемус” – 30-и километър. На тези места се извършват ремонти на виадуктите и движението минава в една лента. За празниците обаче ще има промяна. На „Тракия” от 11.00 ч. на 30 април до 11.00 ч. на 5 май ще бъдат организирани две ленти за движение по неремонтираното платно в посока Бургас. За другия виадукт на „Хемус” също ще има осигурени две ленти в посока Варна.

Очаква се между 3000 и 5000 автомобила да минават по магистралите за час. Оказва се обаче, че аутобаните ни са пригодени да понасят трафик от максимум 3600. Което означава, че задръстванията ще са неизбежни. 

Шофьорите на камиони по всички пътища бяха призовани от Антонов, когато видят, че са образували колона, да отбият и да пуснат колите да минат.