В община Крушари успешно предлагат социални услуги на възрастни

Мисия Добрич

26-04-2014, 14:59

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Повече от 60 самотно живеещи възрастни хора и деца с увреждания от община Крушари получаваха почасови услуги за лична помощ, комунално-битови дейности и дейности, свързани със социално включване в продължение на една година в рамките на проект „Подкрепа за социално включване".

Това стана ясно на пресконференция от кмета на Крушари Добри Стефанов и ръководителят на проекта Димитрина Желева.

След този социален проект  на община Крушари вече може да се говори за по-голяма професионализация на услугата „Домашен помощник" и „Домашен санитар". Като иновативни тя определи провежданите ежемесечни супервизии, по време на които са обсъждани проблемите , които работещите са срещали в своята ежедневна дейност.

След окончателното приключване на проекта, услугите, предлагани на възрастните хора и децата с увреждания ще продължат и за още една година, но финансирани от общинския бюджет.

От община Крушари са убедени, че ще могат да задържат  около 30% от наетите лица и да продължат да обслужват около 90% от хората на които са  предлагани услугите до сега.

На възрастните хора ще бъде предложен пакет от услуги, на символична цена, като разликата се доплати от общинския бюджет. А хората сами ще изберат услугата от която се нуждаят.