Издирват двама приятели на зверски закланата Джейлян

Младата жена имала много ухажори, често вдигала купони

24-годишната Джейлян, която вчера бе намерена жестоко убита в Джебел, винаги имала много ухажори, твърдят местни хора, пише "Стандарт".

В жилището, кедето тя и дъщеричката й Джейда бяха открити мъртви, често имало купони. Джейлян е от кирковското село Фитоново. Била разведена, но през последните месеци имала връзка с друг мъж. Омъжила се едва 18-годишна. Бившият й съпруг Орхан е от Джебел. Завършила основно училище в село Старово, община Кирково, обясни кметът Юсеин Мехмед. Той уточни, че в селото живеят нейни близки, баба й и дядо й, но родителите й близо 15 години работели в Германия.

Имат адресна регистрация тук, но като се върнат, остават в Джебел, каза още кметът. Детето е в първи клас, но не учи с връстниците си, защото семейството му живее в Германия. Криминалисти предполагат, че телата са били в жилището поне седмица преди да бъдат открити.

24-годишната Джейлян е вечеряла с приятеля си в понеделник.

Това твърдели хора от Джебел, които са забелязали двойката, съобщи 24rodopi.com. След това никой в града не е виждал младата майка и дъщеря й. Полицията издирва двама млади мъже, за които се знае, че са поддържали връзка с младата жена. Разпитан вече бил и бившият съпруг на убитата.

Джейлян винаги е имала много ухажори. Като се омъжи за Орхан, беше още непълнолетна. Двамата са от Старово, но учеха в джебелската гимназия. Имаха голяма любов, но преди година се разведоха. Джейлян беше много добра като характер. Баща й Ергюн работи в Германия от 23 години. Пращаше й много пари, разказват осведомени. Гурбетчията Ергюн купил къща в Джебел и апартамент в Кърджали за дъщеря си и внучката.

В жилището, където са открити мъртви 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда, често е имало купони. Съседите сметнали, че наемателката и дъщеря й отсъстват от града, защото не се чувал шум в последните дни. Убийството е извършено в понеделник през нощта или във вторник през деня, когато в блока нямало много хора. Не е изключено убиецът да е вече зад граница./ БЛИЦ