Откриване на предизборната кампания на ГЕРБ (обновява се)

Политика

27-04-2014, 12:00

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриване на предизборната кампания на ГЕРБ (на живо)

"Не ГЕРБ, трябва да си спасим държавата, че време за губене няма. Нищо нормално няма в България, че да го оставим на БСП!”, заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в края на събитието по случай откриването на предизборната кампания на партията за вота на 25 май.

Борисов благодари на хората, с които работи по време на кампанията и с които е работил в рамките на мандата си, за да бъдат реализирани проекти като модерната Зала „Арена Армеец”, в която се състоя официалният старт на кампанията. Той приветства и хилядите присъстващи на събитието:

"Когато кажат, че Бойко е в изолация, аз си представям тази зала и виждам, че не съм. Аз им пожелавам (на БСП, б.р.) да имат толкова хора, когато не са в изолация – а не да слагат балони под седалките в НДК, за да изглеждат повече”, заяви той.

Лидерът на ГЕРБ посрещна и представи изказалия се преди него Жан-Клод Юнкер, който е кандидат на ЕНП за председател на Европейската комисия.

"Юнкер е човекът, който ръководеше Еврозоната. А аз съм убеден, че България ще влезе там – заради своята фискална дисциплина и стабилност”, заяви Борисов, припомняйки заслугата на ГЕРБ за тази стабилност.

"В Европейския съвет и в ЕК хората знаят какво сме правили и никога не са ни отказвали. Важно е да имаме инвестиции в Европа (като например, за да открием ресторант във Виетнам), но преди това е важно да си свършим работата в България”, продължи експремиерът и отправи някои остри критики към управляващите партии БСП и ДПС.

Той ги призова да спрат да обвиняват ГЕРБ за неизпълнените обещания към хората – като за Южен поток, Белене, АМ Струма, 250-те хиляди нови работни места… Тези проекти няма да се осъществят, докато ГЕРБ не се върне, категоричен е Бойко Борисов. „Защото нашето се вижда – направено е!”

По темата за газопровода „Южен поток” той отбеляза, че Драгомир Стойнев „от миналия месец всеки ден прави първа копка на Южен поток и всеки ден го подписва. А сега разбрах, че ще го подписват след изборите”.

На избирателите си обеща, че ГЕРБ ще побеждава Сергей Станишев, докато той е лидер на БСП. „Защото той лъже, а и е некомпетентен”. Той се уплаши да бъде премиер, а премиерът в момента не е никакъв експерт, допълни Борисов.

"Всеки глас, даден за ГЕРБ, ще засили позицията на ЕНП в следващия Европейски парламент. А едно силно присъствие на ЕНП в Европейския парламент ще означава силна Европейска комисия. Искам да ръководя силна Комисия". Това заяви кандидатът на Европейската народна партия за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който дойде в България специално за откриването на предизборната кампания на ПП ГЕРБ.

Той призова гражданите на страната ни да упражнят правото си на глас на 25 май и с него да подкрепят евролистата на ГЕРБ и персонално нейния водач - Томислав Дончев. "Когато преди пет години България отиде пред урните да избира своите представители в Европейския парламент, по-малко от 29% направиха тази крачка. Сега ви призовавам да промените това положение и да мобилизирате всички, които биха гласували за нас", апелира Юнкер гласоподавателите.

Европейският политик подчерта важността на предстоящите европейски избори. По думите му в следващите пет години в Брюксел и Страсбург ще се взимат много важни решения, които ще се отразят пряко на България. Те засягат ключови теми като Механизма за сътрудничество и подкрепа на ЕК и мониторинговите доклади за страната ни; въпроса за приемането ни в Шенгенското визово пространство; разпределението на европейските средства, които представляват 3% от БВП на България всяка година.

Преди изказването на Жан-Клод Юнкер зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов представи 17-тимата кандидати от евролистата за предстоящия вот на 25 май. Както беше обявено, представянето започна от последния в листата, Пламен Борисов, и завърши с първия – Томислав Дончев, който при това днес празнува своя именден.

В момента тече откриването на предизборната кампания на ПП ГЕРБ в Зала "Армена Армеец".

"Преди една година бяхме омерзени. След това ни се наложи да бъдем смирени. (...) Но сега не е време нито за омерзение, нито за смирение.

Целта не е партийна победа – целта е българия, целта е европа и в името на тази цел място за слабост няма. Убеден съм, че имаме силата да водим към победа, но и най-силният лидер не би победил, ако в него няма вяра.

Затова имаме нужда от вас – от вашата убеденост и от вашето доверие. (...) Защото ние вярваме в хората и те вярват в нас!", бяха част от думите на водача на листата на ГЕРБ за евроизборите.

"На 25 май гласувайте за ЕНП, гласувайте за ГЕРБ!", призова Жозеф Дол, председател на групата на ЕНП в Европейския парламент, в специално видеообръщение към присъстващите в построената по време на мандата на ГЕРБ зала.

Социалистите имат проблем с истината. Те използват популистки маневри, заяви Дол, като припомни една от последните лъжи на управляващите: икономическият министър Драгомир Стойнев заяви, че ако ЕНП бъде избрана, ще бъде спрян „Южен поток”.

"Но ние сме наясно с тези маневри", коментира Дол. Той припомни, че по времето на Бойко Борисов България беше стабилна и просперираща държава. А в момента тя страда от увеличения външен дълг и спрените инфраструктурни средства в сферата на енергетиката и транспорта.

Единственото, което постигна правителството на Орешарски за една година управление, беше да отвори ресторант във Виетнам. Това заяви от своя страна емблематичната политическа фигура и конституционен съдия Георги Марков. 

"БСП и ДПС направиха комичен българския парламент", каза той. В отговор на прокламирания лозунг, че управляващите били направили България нормална той заяви: "Нищо нормално няма днес в България заради тях! Нормално ли е победени партии да се напъват да ни управляват? Победени за седми път от Бойко Борисов и от ГЕРБ".

Според Георги Марков посланието, което двете управляващи партии отправят към гражданите гласи: "В тази страна всички могат да нарушават всичко".

Изборите на 25 май са не само избори за Европейски парламент, те са избори за вот на недоверие на марионетното правителство, беше категоричен Марков.

Откриването на предизборната кампания на ПП ГЕРБ започна в 13:00 часа. Можете да следите и живото ни предаване ТУК, както и материала, които се обновява непрекъснато.