Томислав Дончев: Немислим е въпросът дали ни е нужна Европа

Ръководството на ГЕРБ представи метростанция "Европейски съюз" на Жан-Клод Юнкер

"Въпросът дали ни е нужна Европа изобщо не може да се поставя", заяви категорично водачът на листата на ГЕРБ за евроизборите на 25 май Томислав Дончев.

Той присъства на посещението на Метростанция "Европейски съюз" в София, заедно с лидера на партията Бойко Борисов и кандидата на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Ръководителите на ГЕРБ показаха на Юнкер работата, свършена по втория лъч на столичното метро по време на техния мандат.

Точно днес някои поставят въпроса дали имаме нужда от Европа, което е изключително интересно, отбеляза Томислав Дончев. По този повод той коментира:

"Такъв въпрос не може да бъде поставен, защото Европа не е нещо различно от нас, Европа сме ние, Европа е с нас. И се радвам да го кажа, не показвайки таблици и диаграми, а точно тук, на метростанция „Европейски съюз”.

"Това е най-хубавото доказателство, каква полза има България от Европа и каква полза има Европа от България”, допълни той.

На среща присъстваха и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов и заместник-председателя на партията и кмет на Столична община Йорданка Фандъкова. По време на визитата на представителите на ГЕРБ при метростанцията имаше група младежи, които държаха голям плакат, на който пишеше: „Juncker for prezident” (Юнкер за президент).

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, зам.-председателите на партията Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, водачът на листата Томислав Дончев и кандидатът за председател на ЕК Жан-Клод Юнкер вече са в Зала "Арена Армеец", където започна събитието по повод официалното откриване на предизборната кампания на партията. Можете да го следите на живо ТУК.