Изтича срокът за подаване на декларация образец 6 от самоосигуряващите се лица

Парите

27-04-2014, 14:13

Снимка:

Черноморски фар

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 20 000 данъчни декларации очакват в НАП Бургас

Още два работни дни имат самоосигуряващите се лица да подадат декларация образец 6 "Данни за дължими вноски и данък по чл. 42 ЗДДФЛ". Срокът за подаването на декларацията изтича на 30 април. Това е и срокът, в който самоосигуряващите се лица са задължени да представят  таблица 1 и таблица 2 за определяне на окончателния размер за дължимите от тях осигурителни вноски върху действителния облагаем доход, които са част от годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица за 2013 г.

В декларация образец 6 самоосигуряващите се лица отразяват сборът от дължими авансово осигурителни вноски през годината и тези, дължими при определянето на окончателния размер на осигурителния доход. Декларацията се подава в териториалната дирекция на Националната агенция за приходите по постоянен адрес.

До 30 април самоосигуряващите се лица трябва да внесат и окончателните осигурителни вноски за социално и здравно осигуряване. Окончателните осигурителни вноски се превеждат с различни кодове за вид плащане: за фонд Пенсии – 55 11 11; за ДЗПО в УПФ – 58 11 11;  и за здравно осигуряване – 561111. При попълването на платежните нареждания за окончателните осигурителни вноски задължително се посочва ЕГН на самоосигуряващото се лице.