Утре почитат загиналите при трудови злополуки

Животът

27-04-2014, 14:26

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

КТ „Подкрепа”, КНСБ, представители на Областна администрация – Бургас и Инспекция по труда – Бургас ще почетат паметта на загиналите при трудови злополуки в понеделник. Поводът е Световният ден на безопасност и здраве при работа, който отбелязваме на 28 април. По традиция представители на двата синдиката и на институциите ще оставят цветя на паметната плоча на загиналите и пострадалите при трудови злополуки, която се намира в Морската градина.
Най-много трудови злополуки през 2013 г. са станали в секторите "Преработваща промишленост" - 657 или 23,7 на сто,"Транспорт" - 249 (9 на сто), "Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети" - 245 (8,9 на сто), "Строителство" - 201 (7,5 на сто)
Основни причини за трудовия травматизъм са нарушаване на технологичните изисквания при извършване на определени работни операции, неправилна организация на работата по работните места и недостатъчни приложени мерки за безопасна работа, необезопасени работни зони и площадки, особено при работа нависоко и в изкопи.