Ученици организират благотворителен концерт заради болна приятелка

Варна Лайф

28-04-2014, 11:48

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

29 април: Мечтата на Елена е да бъде независима и пълноценна. Тази операция ще й помогне да бъде още по-уверена и сигурна в бъдещите си успехи

Първа езикова гимназия организира благотворителен концерт под надслов "За Елена от приятели". Той ще се проведе утре, от 17.30 часа в Аулата на Икономическия университет.

Елена Христова Колева е на 19 години. На година и два месеца е установена диагнозата Детска церебрална парализа. От този момент започва ежедневна терапия, в резултата на която от количка, след това на проходилка, днес вече Елена се движи с помощни средства – канадки. Лекарите твърдят, че тя е постигнала невъзможното и максималното за тази диагноза. Специалистите от университетските клиники в Хайделберг и Виена считат, че ако се направи костно-мекотъканна многоетажна операция със супракондиларна деротация, ще може да ходи без помощни средства и да се подобри начинът й на живот.

Професор д-р Валтер Щробл от Клиника по ортопедия и травматологична хирургия в Румелсберг, Нюрнберг, Германия, се наема да направи тази операция, която ще струва 18 400 евро. Националната здравноосигурителна каса отказва да издаде разрешение за лечение извън държавата.

Мечтата на Елена е да бъде независима и пълноценна. Тази операция ще й помогне да бъде още по-уверена и сигурна в бъдещите си успехи.