177 служители са обучени в Община Добрич

Мисия Добрич

28-04-2014, 12:33

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Резултатите от дейностите по проект за повишаване квалификацията на  служители от Община Добрич бяха представени на пресконференция днес.

След изпълнението на всички предвидени по проекта дейности са обучени 177 служители в 41 вида обучения. Без дублиране обучените общински служители от Добрич са 115 от общо 160 души общинска администрация, каза Боряна Андреева, директор на Дирекция „Административно-правно, информационно и техническо обслужване”.

41 са служителите, участвали в чуждо-езикови курсове с различни нива на обучение – по английски, румънски и немски език. Шестима души са обучени за работа със специфични групи граждани и след 6-месечно обучение вече ползват жестомимичен език. Тези служители работят в Центъра за услуги и информация и в Дирекция „Местни данъци и такси”.

Проведено е също така специализирано обучение за практическо прилагане на Закона за устройство на територията, за осъществяване на инвеститорски контрол на строежи и ремонти. В Института по публична администрация са обучени 98 общински служители в 29 вида обучения. Одобрената стойност на проекта е 89 395 лв., като прогнозно разходваните средства са в размер на 84 463 лв. Проектът приключва на 8-ми май.

Андреева съобщи, че общината вече е депозирала ново проектно предложение, което е продължение на приключващия проект.