Камили край Гребната ще радват децата на Пловдив

Мисия Пловдив

28-04-2014, 12:39

Снимка:

btourism.com

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Люлки ще развличат животните в зоопарка

Тръгва конкурсът за зоопарка

Местят животните, докато трае ремонтът на зоопарка

Стартира процедурата по изграждането на новата зоологическа градина на Пловдив, обяви кметът Иван Тотев.

Общината е готова с документацията за проекта за изграждане на новия зоопарк. За да няма проблем с парите, администрацията е разпредели нужните средства в две бюджетни години.

Сегашните обитатели ще бъдат транспортирани до други зоологически градини в страната, докато трае реконструкцията на зоокъта.

Мечките ще бъдат преместени в Белица. Вълкът и лисицата отиват в Кнежа, а останалите "жители" на зоопарка ще временно ще обитават зоологическите градини в Стара Загора и София.

В новият зоокът ще има над 30 вида животни. Те ще са разпределени в 22 хабитата на площ от над 40 декара. Носати мечета, оцеолоти, розови фламинга, видри, камили и сурикати са само част от новите животински видове, които ще радват пловдивчани в реновирания парк.

Припомняме, че проектът за новата зоологическа градина е на стойност 4 милиона лева и се предвижда да бъде завършен в срок от две години. Според градоначалникът зоокъта ще е най-доброто и съвременно място за животни в страната, като ще се изгради по всички съвременни изисквания, касаещи големината на клетките и условията за отглеждане на животните.