40 милиона за чистотата в Пловдив

Мисия Пловдив

28-04-2014, 13:40

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Избират нова сметопочистваща фирма наесен

Община Пловдив подготвя обществена поръчка за избор на нова сметопочистваща фирма, посочи кметът на града Иван Тотев. Причината за това е, че договорът на действащия в момента подизпълнител КМД изтича през месец ноември тази година. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 40 милиона лева с 4-годишен договор на изпълнение. 

Ще има някои изменения в новия договор, посочи градоначалникът. До момента промените са за намаляване на зимните дежурства с оглед на използваната техника. Действащите машини ще бъдат намалени с около 30 броя за зимния сезон, каза Тотев.

Ще бъдат променени и фиксираните начални и крайни дати на зимните дежурства. Измененията ще стават със заповед на кмета, който ще регламентира тези дежурства. Работата по почистването може да започва или да спира по-рано или по-късно, обясни Тотев.

Без промяна остава миенето на улиците за летния сезон, допълни градоначалникът.  Улици първи клас отново ще се мият 5 пъти седмично, тези от втори клас - 3, а от трети - веднъж седмично.

Водещо условие по новия договор ще е по-доброто качество на машините. Те ще трябва да отговарят на екостандарт "Евро 5".