Жена навъртя 180 обиколки с кола от Формула 1

Симона де Силвестро се цели в титулярно място

Симона де Силвестро навъртя цели 180 обиколки или общо 540 км без проблеми с болида на Заубер при първото си качване в кола от Формула 1. Швейцарката прави тестове 2 дни на пистата Фиорано в Италия с колата C31 от 2012 г. Така тя изпълни успешно програмата си за първия си тест на кола от Формула 1 и сподели, че е доволна от постигнатото през двата дни.

25-годшината швейцарка, която вече 
прави сериозна кариера в американските серииИндииар, работи вече няколко месеца в Заубер, тренирайки в симулатора на отбора в Хинвил и има амбициата един ден да стане титулярен пилот от Ф1. Симонакоментира, че е най-впечатлена от аеродинамичното притискане и спирането на автомобилите.

Направихме промени в настройките, което ми даде възможността да усетя промяната в колата и как тя реагира на тях, добави още тя. - Доста съм щастлива от постигнатото през двата дни. Много благодаря на отбора, който свърши отлична работа като ми обясни всичко и ми даде време да обмисля нещата. Имах много въпроси и получих всички отговори от инженерите, които отделиха време да ми покажат данните и да ги обсъдим в детайли. Очаквам с нетърпение следващата възможност да тествам.” Следващият й тест ще се проведе на 25-27 юни във Валенсия.