Ученици от ЧПГ ”Леонардо да Винчи” и ВК ”Добруджа 07” на среща в Италия

Спорт

28-04-2014, 16:47

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Ученици от ЧПГ “Леонардо да Винчи” и ВК ”ДОБРУДЖА 07″ пътуваха до Абано, близо до Падуа за участие в European Schools Gala 2014, което се състоя от 08.04. до 13.04.2014г.
Това беше трета поред среща на гимназии и професионални училища от ЕС, в която се включиха и представители на училище от САЩ. Участниците бяха от Италия, Хърватска, Полша, Латвия, Чехия, Словения, България, Дания, Румъния.
По време на срещата бяха проведени дни на отворени врати на част от участващите училища, волейболен турнир, презентации с конкурсен характер на тема “Най-добро представяне на училище” и “Един ден в СПА курорт с моето училище” и състезание за талисман на следващата среща.
Нашите ученици се включиха във волейболния турнир и заеха 4 място от общо 9 отбора от Италия, Полша, Хърватска и България. Трябва да се отбележи, че те бяха най-младия отбор от всички участници.
Видеото, заснето в спортен комплекс “Изида” се класира на трето място.
Достойно бе и участието на Кирил Сапунджиев в надпреварата за талисман, но за съжаление предварително обявения регламент от организаторите не бе спазен и бе избрано лого, а не талисман.
Учениците имаха възможност да се раздходят последния ден и във Венеция.
Специални благодарности към ръководството на фирма ”ИЗИДА” за оказаното съдействие и организация по пътуването и престоя ни в Италия, благодарим и на родителите на нашите състезатели, които се отзоваха и също помогнаха за да можем да си позволим това участие с момчетата от ВК”Добруджа 07″.