Изровиха гробище за видеоигри в Ню Мексико (видео)

Основно са били открити копия на играта "Е.Т - Извънземното"

Филмът „Е.Т – Извънземното” е един от най-известните филми на режисьора Стивън Спилбърг. Историята успява да спечели още 4 награди Оскар и още 47 други отличия. Съдбата на играта със същото име е далеч по-различна.

Тя е считана за едно от най-лошите на всички времена. Някои дори я обвиняват за големия срив на приходите на производители на видео игри в периода между 1983 и 1985 г. (от 3.2 млрд. долара до 100 млн. долара). Така или иначе. Вероятно ще попитате какво е станало с копията от играта, които не са били продадени?

До скоро се смяташе, че производителят Atari ги е заровил в пустинята в американския щат Ню Мексико. През уикенда се оказа, че в уличната легенда има доста истина. Тогава няколко хиляди зяпачи и любители присъстваха на изразяването на гроба, пълен с копия на играта „Е.Т – Извънземното”, разказва CNN.

Операцията беше одобрена миналата година от управата на град Аламогордо. Тя беше заснета от екип, който беше активно подпомаган от хора на технологичния гигант Microsoft. При разкопките бяха открити още изрезки от вестници, които разказват за закопаването, и остатъци от джойстици.

Един от присъствалите на събитието беше Хауърд Скот Маршал – дизайнер на злополучната игра. Той коментира: „Нещо, което съм създал преди 32 години, все още доставя удоволствие на хората. Това е нещо изключително удовлетворително за мен. Маршал допълва, че направил „Е.Т – Извънземното” за 5 седмици и направил най-доброто, на което е способен, информира kdvr.com.

Видео от историческото събитие:

 

В крайна сметка колко игри и продукти са били изхвърлени? Според информация на NY Times от 1983 г. става дума за 14 камиона, пълни с видеоигри и друго оборудване.