Концесионери пропищяха! Иманяри разорават плажа в Слънчев бряг

Животът

29-04-2014, 10:39

Снимка:

novini.bg

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

От ранни зори мъже с металодетектори разкопават пясъка за да търсят изгубени ценности

Иманяри атакуват и разорават плажната ивица в курорта „Слънчев бряг”, сигнализира управителят на южния плаж в курорта "Слънчев бряг" Кирил Спасов. Това е огромен проблем, тъй като в момента по-голямата част от ивицата е почистена и заравнена. Всеки ден машини и работници отстраняват пораженията на хората с металотърсачи, а на следващия ден иманярите идват отново и продължават да копаят, заяви Спасов. По думите му от ранни зори иманярите разкопавали пясъка за да търсят изгубени ценности. Мъжете с детектори категорично се противопоставяли на молбите на служители на южния плаж в Слънчев бряг, да напуснат района, като заявявали, че не извършват нищо незаконно.

Нощно време плажа също се напада от иманяри. Действията на тези хора, затрудняват работата на концесионера по подготовката на плажа за летния сезон. Специализирани машините всеки ден работят по финното заглаждане на пясъка, но на следващата сутрин плажа отново е превърнат в „лунен пейзаж” и на всеки няколко метра зеят грозни „кратери”, допълни Спасов.

„Призоваваме органите на реда да вземат мерки и да спрат набезите на тези хора, защото има тенденция иманярите да посягат и на защитените пясъчни дюни, и действията им застрашават това уникално богатство”, каза Кирил Спасов.

Като отговорен стопанин на ивицата, от фирмата концесионер за пореден път призовават хората с металодетектори, бъгита, джипове и и атв-та да не използват плажа , а други разрешени за целта терени.