Лъчезарната Хилда намира вдъхновение във всичко

Джазизпълнителката даде специално интервю за Bulgariautre.bg

Хилда Казасян, чаровната и винаги усмихната джазпевица с изключително рядък усет към музиката и творчеството като цяло, намира вдъхновение за проектите си във всичко. Това сподели самата тя в интервю специално за Bulgariautre.bg.

Лъчезарната изпълнителка реализира проект след проект в най-различни сфери на дейност. И всяко нещо, до което се докосне, е творение - това почитателите ù могат да видят от пръв поглед. Независимо дали става дума за собствените й музикални проекти, за приноса й в предавания като "България търси талант" и "Като две капки вода" или за арменския ресторант "Egur, Egur" - един от най-интересните й проекти, в който всичко, "от самата идея за него, до гривните за салфетки, е минало през главата и ръцете" ù.

Върху каквото и да работи Хилда, до нея стои рамото на великия ù баща - диригентът и композитор Вили Казасян, който почина през 2008 г. В интервюто тя отделя няколко специални думи за него.

Запитана за любимия спомен, който пази от баща си, тя отговори: "За него е много трудно да говорим за конкретен спомен. За толкова вдъхновяващ, талантлив, обаятелен, широко скроен и с една дума – невероятен човек, какъвто е моят татко, остава само силното усещане за изумителната му личност".

Начало на музикалната кариера на Хилда Казасян са дали ударните инструменти, които, както тя споделя, са основна част от основата и развитието ù като музикант. "Общата музикална култура, която те дават, е изключително важна", разказва Хилда.

В областта на джаза тя има зад гърба си 5 CD албума и едно концертно DVD, а с предстоящото турне ще бъде представен и последният ù - Jazz&me. То стартира на 9 май и ще обиколи 9 големи български града.

Талантливата изпълнителка обаче готви още изненади за феновете си под формата на два чисто нови интересни проекта. Вижте какви са те в специалното интервю на Хилда Казасян за Bulgariautre.bg.