Промениха собствеността на тролейбусната мрежа

Мисия Добрич

29-04-2014, 16:14

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

При второ гласуване за промяна на собствеността на тролейбусната кабелна мрежа от публична в частна общинска собственост, съветниците от ОбС-Добрич постигнаха искания резултат от 28 гласа, съобщи ИА Добруджа. С толкова решението за промяна е в сила.

Припомняме, на мартенската сесия то получи 27 гласа и бе върнато от областния управител. Докладната на зам.-кмета Надежда Петкова отново породи спорове за бъдещето на „Тролейбусен транспорт". Мнения, че се работи на „парче" и не се назовават истинските проблеми и търсени решения, се чуха от арх.Емилия Добрева, Гинка Василева и Атанас Атанасов. Василева заяви, че от заседанията на специалната комисия, избрана да реши бъдещето на „Тролейбусен транспорт" няма протоколи и няма решения. „Като се освободим от контактната мрежа, какво ще правим? Нямаме ясна концепция.", въпросът ребром зададе Атанасов. „Размивате отговорностите, нека кажем закриваме ли дружеството", така арх.Емилия Добрева постави въпроса.

Кметът Детелина Николова отново обясни, че докладната е само стъпка по пътя за решаване на създадения проблем, с който продължават да се трупат загуби.